Tom Andersen æresmedlem i MIF

Toms allsidige og langvarige innsats i MIF – både sportslig og administrativt – er grunnlaget for tildelingen. I tillegg til idrettsprestasjoner på høyt nivå i bandy både i MIF og på landslag, har Tom bidratt i både fotball og tilrettelagt idrett.

I dag er han både leder for bandystyret og leder for Buskerud bandykrets, i tillegg til at han bidrar overalt der det trengs en innsats. Tom er fremdeles aktiv på bandys veteran-lag og tilbringer det meste av sin fritid med frivillig arbeid for bandygruppa.

Bandygruppa takker deg for alt du gjør for MIF bandy – gratulerer så mye med et svært velfortjent æresmedlemsskap i MIF, Tom! Du bruker det meste av din tid på andre og er et forbilde for oss andre når det gjelder inkludering og tilrettelegging for andre. Det er derfor fint at du nå får en velfortjent anerkjennelse for din innsats og vi deler derfor gjerne begrunnelsen for ditt æresmedlemsskap her. Og for å si det med Boyes ord: «Det er nok den «lengste» begrunnelsen knyttet til de som har mottatt æresmedlemskap i MIF, og det sier jo ikke så lite«

Tom Andersen
Æresmedlem nr 19 i MIF – 2023

Begrunnelse:
Tom Andersen har fra 2010 og frem til i dag vært leder av MIF Bandy – først for A-lagsgruppa, senere for både A-laget og junioravdelingen, etter sammenslåinga av disse gruppene. Som styreleder har han det øverste ansvaret for bandyen i MIF. Dette innebærer beslutninger av både sportslig, administrativ og praktisk karakter – likeså kontakt med enkeltpersoner både innad i klubben og utenfor.

I tillegg til å være styreleder tilbringer han mye tid, både kvelder og helger på bandybanen – blant annet ved å delta som instruktør på bandyskolen for de aller minste. I tillegg stiller Tom alltid opp på dugnader i klubben. Han var spesielt engasjert og delaktig i forbindelse med opparbeidelsen av ny 7’er bandybane på Vassenga. Han påtok seg det meste av arbeidsoppgaver, men var spesielt mye opptatt av å montere og sette opp lysmaster og mye jobb knyttet til grøftegraving. Uansett oppgaver, han bidrar med innsats, han setter av tid og er svært inspirerende med sin smittende og inkluderende væremåte. En leder som ALLTID går foran og viser vei! Et virkelig forbilde.

De siste åra har TOM også engasjert seg i bandyvirksomheten på kretsnivå, med styreverv i flere år og siden 2020 leder av Buskerud Bandykrets; en posisjon og rolle han fortsatt bekler.

Tom har ikke bare engasjert seg i bandyen i klubben. Han er også involvert i MIF fotball, i ulike roller. Blant annet stiller han opp som ambassadør og vert på MIF A-lagets hjemmekamper, noe han har gjort i en årrekke. Han bidro også med betydelig innsats, da MIF bygde nye stadion i sesongen 2011/12. Dette viser at Tom er et utpreget JA-menneske, som alltid stiller opp for andre.

Et godt eksempel på det er hans innsats for å få etablert et eget fotballag for unge spillere med utviklingshemming, såkalt tilrettelagt idrett (TI). Her har Tom spilt en sentral rolle fra dag 1, som en av to viktige ledere – nå i en årrekke. Akkurat disse ungdommene har en stor plass i hjerte til Tom, hvilket betyr at han i praksis prioriterer disse utøverne fremfor noe annet, hva gjelder treninger og turneringer. For å gi disse personene hyggelige opplevelser – utøvere i klubber fra Buskerud, Telemark, Vestfold og Oslo arrangerer han blant annet årlige «Fair Play» cuper i fotball i Mjøndalshallen. Alltid vellykkede arrangement – og som har blitt så mye omtalt at endog kommunens ordfører nesten hvert år stiller opp og «åpner cupen», som selvsagt er stor stas for deltagerne.

Det er tvilsomt om noen andre i MIF bedre ivaretar klubbens kultur og verdier, både innad i klubben og utad, som Tom. Han nyter derfor stor respekt i omgang med andre – både på grunn av sin idrettskunnskap og sin spesielle måte å omgås andre mennesker på. Hans evne til å å oppnå tillit hos andre er enorm. Likeså hans evne til å inkludere, noe hans engasjement for TI-laget og bandyskolen er gode eksempler på.

Det bør nevnes at svært få ildsjeler i MIF har samme CV’en som Tom – som aktiv utøver. Han har representert MIF A-laget både i fotball og bandy. I fotball mer som korte innhopp i en kort periode. I bandy som en ener i klubbhistorien. En spiller med flest A-landskamper, totalt 94, og også nest flest bandykamper for MIF – totalt 650 i en 20-årsperiode, og i de fleste sesonger lagets kaptein. Han har flere serie – og Norgesmesterskap for MIF, og han har deltatt i flere VM for Norges landslag i bandy. For sin innsats har Tom mottatt flere utmerkelser, både fra klubben og fra krets- og forbund. Kort kan nevnes: Hederstegn, gullmerke, og statuett i MIF, utmerkelser som henger svært høyt – og krever lang og tro tjeneste for klubben. Likeså Norges Bandyforbunds hederstegn og bragdmerke. Disse utmerkelsene er en god beskrivelse for Toms betydning og innsats for klubben – ditto for bandysporten i Norge. En hedersmann og kjernekar av ypperste kvalitet.

Avslutningsvis er det også verdt å nevne at Tom Andersen også ble kåret til Tidenes bandyspiller i MIF i 2018 og merittlista er imponerende og verdt å lese.

Del med dine venner!

Facebook
Twitter